Pagrindinis meniu
Kretingos diakonijos centras

EVANGELIKŲ  LIUTERONŲ   DIAKONIJOS  CENTRAS KRETINGOJE

 

 

 

 

 

PATEIKĖ   PROJEKTO TECHNINIS VYKDYTOJAS

 

KRETINGOS EVANGELIKŲ LIUTERONŲ DIAKONINĖ DRAUGIJA SANDORA

Į.k.9155252  SEB.Vilniaus bankas a.s.LT19 7044 0600 0401 4004

Palangos 19 Kretinga mob tel. 8 610 40947, el.paštas kresandora@yahoo.de

 

Projektas skirtas vystyti ir plėtoti  jaunimo ir neįgalaus jaunimo edukacinius projektus , jaunimo tarptautinių mainų projektus, tarptautinius muzikinius projektus neįgaliųjų užimtumo integracinius socialinius projektus, krikščioniškų  kultūrinių vertybių skleidimui,pilietiškumo stiprinimui tarp įvairių socialinių grupių.

Įgyvendinamas principas ;;padėk sau pačiam (hilfe zur Selbsthilfe).

Centras būtų visiškai save išlaikantis, o pelnas skiriamas trijų žemiau paminėtų organizacijų veiklai plėtoti.  Šia veikla užsiima organizacijos kurios įsikurs šiame centre.

  1. Kretingos evangelikų liuteronų diakoninė draugija Sandora
  2. Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios jaunimo centras {LELB JC}
  3. Lietuvos evangeliškos bažnytinės muzikos sandrauga {LELBMS}

Visos trys organizacijos  vykdo veiklą ne tik savo konfesijos rėmuose,bet dažniausiai projektai būna skirti daug platesniam ratui tiek rajono, tiek ir visos Lietuvos bei tarptautiniu mastu. Tai ir, jaunimo tarptautinių mainų projektai, įvairių socialinių grupių rėmimas bendradarbiaujant su miesto socialinės paramos skyriumi.

 

Projekto vykdytojai

 

Projekto iniciatorrius

Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčia {L.E.L.B.}k. 1921 08712
Tauragės r. sav. Tauragės m. J. Tumo-Vaižganto g. 50

LELB Vyskupo raštinė  Vilnius Vokiečių 20

Tel. +370 5 2626745 Fax. +370 5 2123792 El.paštas bishop.office@times.lt     

 

Projekto partneriai

LELB konsistorija

LELB Vyskupas

LELB jaunimo centras

LELBMS

 

Projekto vykdytojas

Kretingos evangelikų liuteronų djakoninė draugija Sandora

Atsakingas asmuo draugijos Sandora pirmininkas Arūnas Šulskis

Palangos 19 Kretinga mob tel. 8 610 40947, el.paštas kresandora@yahoo.de

 

Projekto  pagrindimas

 

a. Nė viena iš aukščiau išvardintų organizacijų neturi tinkamų patalpų savo veiklai, todėl jas nuomuoja. Tai didina organizacijų sąnaudas ir stipriai mažina veiklos efektyvumą.

b. Lėšos, skirtos nuomai , įvykdžius projektą, būtų nukreiptos tiesioginiam organizacijų darbui. Per visas tris organizacijas tai sudarytų apie 10 000 litų.

c. Darbas,  bendroje erdvėje po vienu stogu, suteiks galimybę praplėsti veiklą tiek atskirais tiek ir bendrais projektais. Taip pat iki minimumo sumažins organizacines išlaidas ir maksimaliai  leis panaudoti turimas patalpas.

d. Centras sukurtu papildomų darbo vietų neigaliesiems kavinėje-labdaros valgykloje ir svečių namuose

e. Visas centras ,tiek darbo vietos ,tiek veiklai skirtos patalpos pilnai pritaikytos darbui neigaliesiems su vežimėliais.

f. Vienas iš pagrindinių uždavinių kad centre numatomas darbo vietas užimtų neįgalieji.

 

Projekto įgyvendinimo vietos pagrindimas

 Vykdymo vieta Kretinga . Kodėl

 

a) Kadangi bendra numatomo centro veikla yra nemažai susijusi su tarptautinėmis grupėmis, labai svarbią reikšmę turi geografinė padėtis.Geresnę situaciją sunku besurasti  ,visos susisiekimo priemonės .Iki autostrados 20km.tarptautinis Palangos oro uostas 13km. Klaipėdos uostas, susisiekimas keltais. 25km. Geležinkelis , autobusų stotis , pusiaukelė tarp dviejų  sostinių Vilniaus 300km autostrada, ir  Rigos 200km. Kretinga randasi  kurortinėje zonoje , iki jūros 10km., Kuršių nerija  35 km. 

 

b) Tai vienas iš perspektyviausių rajonų. Būtent vakarų Lietuvoje yra didžiausia evangelikų koncentracija. Geri netolimi ryšiai su kitomis ev.parapijomis, Klaipėda Palanga Kretingalė  Šilutė Pagiegiai Tauragė Mažeikiai ir kit.

 

c) Nedidelis miestelis šalia didmiesčio . Tai stipriai praplečia kultūrinės veiklos ribas ir kartu išlaiko gerą saugumo būseną (kriminogeninė situacija skaičiuojant 1000 gyventojų yra beveik dvigubai geresnė negu Klaipėdoje.

 

d) Numatomo centro sklypas randasi Kretingos centre, besiformuojančiame religiniame kultūriniame židinyje ( pranciškonų kultūrinis centras „špitolė“, katalikų bažnyčia,  liuteronų bažnyčia, pranciškonų vienuolynas, pranciškonų gimnazija, kultūros namai, šalia numatoma statyti naują miesto biblioteką,tai sudaro sąlygas vykdyti ir didelius bendrus įvairioms socialinėms grupėms skirtus ekumeninius projektus, taip pat šalia randasi miesto socialinis skyrius, tai ypač aktualu Sandoros veiklai,).

 

e) Stipri vietinė liuteronų parapija,veikusi ir sovietmečiu.. Nemažai parapijos jaunimo mokosi Klaipėdoje ir gyvena namuose Kretingoje,todėl tai viena iš perspektyvesnių parapijų.Šios sąlygos užtikrina  centro veiklos tęstinumą ateityje.