Pagrindinis meniu
Grįžti

Liepojoje įvyko DIAKONIJOS partnerių susitikimas

 


2013 m. birželio 25-27 dienomis Liepojoje įvyko diakonijos parnterių susitikimas. Atstovai susirinko iš Latvijos, Estijos, Schlesvig-Holstein diakonijos Vokietijoje ir Lietuvos. VŠĮ „Liuteronų diakonija“ atstovavo projektų vadovė I. Kairytė, „Aktion Mensch“ projekto koordinatorė A. Vaišvilaitė ir kun. M. Kairys.


Liuteronų diakonijos partneris Schlesvig-Holstein diakonija kasmet organizuoja susitikimą einamiesiems ir strateginiams klausimams spręsti.


Susitikimo metu susipažinta su Liepojos diakonijos darbuotojais, teikiamomis socialinėmis paslaugomis, įgyvendinamais projektais. Liepojos diakonija taip pat suorganizavo susitikimą su savivaldybės ir socialines paslaugas teikiančių organizacijų Liepojos regione atstovais. Trumpa statistinės informacijos ir esamos situacijos apžvalga leido suprasti regiono būklę, stiprybes ir grėsmes. Viena aktualiausių temų – emigravusių tėvų palikti vaikai, kurie yra paliekami senelių, giminaičių priežiūroje, o iki šiol socialinės paslaugos ir socialinės pagalba jiems nėra prieinama. Dar viena galima problema, galimai paliesianti daugelį regiono gyventojų, yra Liepojos metalurgijos bendrovei gresiantis bankrotas. Tai vienintelė Baltijos šalyse esanti metalurgijos įmonė, kuri lydo plieną, gamina plienines armatūras, vinis, vielą, lieja įvairius gaminius iš ketaus, plieno, bronzos, žalvario. Šioje įmonėje dirba apie 2,5 tūks. žmonių, todėl įmonės bankroto atveju Liepoja susidurtų su dideliu nedarbingumu ir jo keliamomis problemomis; netiesioginė žala paliestų net keliokika tūkstančių Liepojos regiono gyventojų.


Susitikimo metu pasidalinta patirtimi, kurią diakonijos įgijo krizės laikotarpiu, taip pat diskutuota organizacijų plėtros, tikslinių grupių, kurioms teikiamos paslaugos, klausimais. Įdomi diskusija išsivystė tarptautinio bendradarbiavimo tema, tikimasi, kad užmegzti organizacijų partnerystės ryšiai taps atspirtimi tarptautinių projektų iniciavimui ir įgyvendimui.

 


Ingrida Kairytė

Projektų vadovė