Pagrindinis meniu
Grįžti

Gyvenu blaiviai - gyvenu saugiai        

 

        Reabilitacijos centras „Gabrielius“,  minėdamas savo antrąjį gyvavimo gimatadienį, tęsia renovacijos darbus. Gegužės mėnuo buvo turtingas nuveiktais darbais. Visų pirma, pradėti keisti langai bei gauta nauja žoliapjovė. Taip pat perstatytas ir uždengtas anksčiau apgriuvęs šulinys. Be viso to gausėja ūkis,  bei įrengtas  pastovus voljeras teritoriją saugančiam šuniui. Per šį mėnesį centras sulaukė ir gausaus svečių būrio, kurie domisi teikiamomis paslaugomis ir yra supažindinami su centrą slegiančiais sunkumais.

          Prasidėjusi vasara, taip pat gausi svečiais. Birželio 7 dienos rytą centrą aplankė svečiai iš Vokietijos, Šiaurės Elbės bažnyčios atstovai kunigas Volker Thiedemann ir už partnerinius ryšius su Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčia atsakinga  kun. Christa Hunzinger.  Juos lydėjo VšĮ „Liuteronų diakonija“ direktorius kun. Mindaugas Kairys ir kun. Ridas Tamulis. Svečiai iš užsienio buvo supažindinti su centro veikla, ūkiu ir esama situacija. Susėdę prie kuklaus vaišių stalo aptarėme ateities planus ir galimus esamų problemų sprendimo variantus. Kalbėta apie giluminio vandens gręžinio būtinybę.

          Ta pačią dieną centre apsilankė ir Usėnų seniūnas bei keli šio miestelio bendruomenės nariai. Aptarta galimybė reabilitacijos centro gyventojams pasirodyti birželio 19 dieną Usėnuose vyksiančioje šventėje.

          Reabilitacijos centras „Gabrielius“, vis labiau matomas ir sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Geros valios žmonės suteikia visokeriopą pagalbą, o kiti į centrą kreipasi ieškodami pagalbos, nes susidūrę su priklausomybę sukeliančiomis ligomis, nežino kur gali kreiptis. Šilutės visuomenės sveikatos centras, pasiūlydamas savo paslaugas taip pat šauniai prisideda prie reabilitantų gerovės.  Bendradarbiavimas su „Maisto banku“ padeda išspręsti  maisto problemą, nes taupymo sumetimais stengiamasi maksimaliai maisto gauti, o ne pirkti. Jų filialo atidarymas Šilutėje, mūsų draugystę dar labiau sustiprino. Verslininkai Šilutėje neabejingi esamoms problemoms centre. Iš jų sulaukėme pagalbos transporto paslaugomis, statybinėmis  medžiagomis, maisto produktais ir net  paršiukais, kurie  šiandien laimingai auga prižiūrimi centro gyventojų.

          Esame tikri, kad bendromis jėgomis, padėsime gyvenime paslydusiems, padarysime viską, kad padėtume šalia esantiems ir į priklausomybę linkusiems asmenims, atsitiesti ir gyventi blaiviai.

           VšĮ „Gabrielius“

Direktorius  Valdas Miliauskas