Pagrindinis meniu
Grįžti

Antrasis INTERREG projekto dalyvių susitikimas

 

Asta Vaišvilaitė

 

Rugsėjo 2-4 dienomis Rendsburgo mieste įvyko antrasis INTERREG projekto dalyvių susitikimas. Kaip ir buvo rašyta anksčiau, šiame projekte dalyvauja šalys, išsidėsčiusios aplink Baltijos jūrą. Pagrindinis tikslas – teritorijos aplink Baltijos jūrą gerinimas, siekiant ją padaryti labiau patrauklią ir prieinamą turistams iš labiau išsivysčiusių šalių.

Dvi dienas susitikimo dalyviai diskutavo apie galimų veiklų išvystymą turizmo ir sveikatos sektoriuose. Estai ruošiasi rengti kursus bei seminarus apie sveikatos gerinimo būdus, Latvijos Liepojos diakonija ruošiasi vietinius ūkininkus paskatinti aktyviau prekiauti savo gaminiais ir įsteigti sveikų produktų turgelį, kuriame galėtų apsipirkti ir po Baltijos šalis keliaujantys turistai. Dar vienas latvių ketinimas – nuomoti invalidų vežimėlius, keliaujantiems po jų kraštą neįgaliems ar vyresnio amžiaus žmonėms.

Visų, šiame projekte dalyvaujančių šalių veiklas, turėtų jungti viena bendra platforma, kurioje būtų nurodyta, ką konkrečioje vietoje būtų galima pamatyti bei įsigyti ar kokia paslauga pasinaudoti. Planuojama sukurti informacinius centrus, kurie teiktų turistams informaciją ne tik apie savo vietovę, bet ir apie paslaugas, esančias gretimose šalyse. Tarkime, kad keliaujantis žmogus apsistoja Estijoje. Čia jis aplanko jam patrauklias vietas ir už poros dienų ruošiasi vykti į Latviją. Tuomet Estijos informacinis centras jam suteikia visą reikalingą informaciją apie Latvijoje esančias paslaugas ar net susisiekia su Latvijos informaciniu centru ir užsako turistui (jeigu reikia) nakvynę ar pasiteirauja apie dviračių nuomos galimybes.

Visi šie sumanymai kol kas egzistuoja tik planuose. O šiuo metu vyksta parengiamieji projekto darbai. Už projekto koordinavimą yra atsakinga Doris Scheer, Šlezvigo Holšteino diakonijos projektų vadovė. Tarpusavio bendradarbiavimu ir informacijos visiems projekto dalyviams platinimu rūpinsis Janis Boguzs, jaunas turizmo agentūros vadovas iš Rygos. Ineta Stadgale, Liepojos diakonijos darbuotoja, bus atsakinga už informacinių centrų formavimą.

Kitas INTERREG partnerių susitikimas įvyks vėl Rendsburgo mieste, šių metų gruodžio 8-10 dienomis.