Pagrindinis meniu
Grįžti

START UP mokymai Jurbarko mieste

 

 

Gruodžio 21–22 dienomis buvo organizuoti mokymai apie komandos formavimą ir projektų valdymą procedūrine prasme. Mokymų tikslas buvo suburti komandą, atpažinti komandos narių galimybes ir sudaryti veiklomis pagrįstą proceso žemėlapį, pagal kurį įsteigiama vienišų tėvų asociacija ir vykdoma veikla (interneto svetainės ir „Facebook“ puslapio sukūrimas, galimų produktų paieška ir paslaugos, asociacijos veiklos administravimas).

Mokymų metu buvo pristatytas vykdomas mikroprojektas Jurbarko regione, projekto tikslai ir įgyvendinimo būklė. Mokymuose buvo taikomas Belbino testas.

„BelBin ™“ savęs suvokimo testas yra įrankis, pateikiantis išsamią informaciją apie kiekvieno asmens individualų profilį, sugebėjimus ir asmenybės bei komandos nario tobulėjimo sritis. Be to, tai aiškiai parodo komandos sugebėjimus ir kiekvieno komandos nario vietą, taip pat paaiškina, kaip efektyviausiai išnaudoti kiekvieno komandos nario stipriąsias puses ir kur / kaip išsiugdyti asmenį kaip komandos narį.

„BelBin ™“ įrankiai suteikė galimybę rasti efektyviausią būdą, kaip suburti individualiai ir komandai tinkančią komandą.

„BelBin ™“ stebėtojų vertinimo testas suteikė mokymų dalyviams aiškų vaizdą, kaip kiti mato jo sugebėjimus ir tobulėjimo sritis. Tai gali paaiškinti, kodėl yra skirtumas tarp to, kaip mes matome save ir kaip kiti mus mato, ir kokia yra „kaina“, kurią turime mokėti už tai. Savęs suvokimo ir stebėtojų įvertinimų naudojimas padedantis susidaryti išsamų vaizdą apie asmenį kaip komandos narį. Svarbu palyginti komandos vaidmenis, kuriuos suvokia patys ir kiti komandos nariai. Tai padeda suprasti, ką komandos narys sugeba, kokias savybes reikėtų ugdyti.

Organizuoti mokymai padėjo projekto tikslinės grupės nariams įvertinti savo galimybes ir gebėjimus kaip asmenybei bei prisidėjo prie komandos formavimo, kuri numato didelės apimties veiklas. Vertinant pajėgumų, žmogiškųjų išteklių ir veiklų apimtis.