Pagrindinis meniu
Grįžti

Projekto SEMPRE Accelerators trečiasis tarptautinis partnerių susitikimas Vilniuje

 

 

2020 m. sausio 29-31 d. 3-asis tarptautinis projekto SEMPRE Accelerators partnerių susitikimas įvyko Vilniuje. Pirmą dieną vyko lyderystės ir komandos formavimo mokymai, kuriems vadovavo lektorius iš Vokietijos Günteris Koegstas.

Vadovas naudojo įvairius metodus: grupinį darbą, pasakojimą, klausimus ir atsakymus, plenarinę diskusiją, vaidmenų žaidimą, problemų ir sprendimų medį ir kt. Buvo įsisavintos tokios temos kaip lyderystės stiliai, vizijos, bendrų tikslų apibrėžimas, aktyvus klausymasis, palaikymas ir stiprinimas pokalbyje, pusiausvyros palaikymas komandinio darbo trikampyje, darbo strategija, darbo paskirstymas, komandos identitetas.

Kita diena prasidėjo Lietuvos prezentacija: Lietuvos liuteronų bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis trumpai pristatė darbus bei bažnyčią, po to projekto fasilitatorė Ingrida Karūnienė VšĮ „Liuteronų diakonija“ Star up mikro projekto pristatymas.

Vėliau Güntheris Kegstas pademonstravo, kaip nustatyti metodus ir strategijas konkretiems lyderystės ir komandos formavimo klausimams spręsti. Antroje dienos pusėje partnerių susitikimo metu buvo aptarti organizaciniai klausimai ir su projekto įgyvendinimu susijusi veikla: projekto vykdytojų veikla - mėnesinės ataskaitos, socialinio darbo šešėliai, pristatymo „pusryčiai“ ir kt.

Buvo suplanuoti kiti renginiai - abipusiai vizitai, internetiniai seminarai, regioninės konferencijos, kitas partnerių susitikimas. Darbo grupėms buvo paskirta atsakomybė rengti ir atnaujinti Stiprinimo vadovą, gaires ir mokymo gaires. Pagrindiniai partneriai kartu su susitikimo dalyviais nurodė užduotis, kurias reikės atlikti iki kito susitikimo.

Mokymai ir darbas susitikimo metu buvo intensyvus ir konstruktyvus: atsirado galimybė dalytis patirtimi, spręsti organizacinius klausimus ir užduoti klausimus, įgyti naujų žinių ir supratimo apie praktinius veiksmus, reikalingus dirbant su mikroprojektais.