Pagrindinis meniu
Grįžti

AKTION MENSCH PROJEKTAS KRETINGOJE 2015 METAIS

 

 

2015 m. toliau tęsiamas pradėtas įgyvendinti bendras Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios diakonijos ir Vokietijos projektas ,,Aktion Mensch‘‘ Kretingoje. 2015 m. jau tapo praktinio darbo metais su vis labiau ryškėjančia struktūra, tenkinant lankytojų praktiniais poreikiais.

Projektas skirtas spręsti integracines ir užimtumo problemas Kretingoje. Projekte dalyvauja senjorai ir neįgalieji, kurie neturi galimybių dalyvauti kitose užimtumo grupėse ar neatitinka numatytų kriterijų valstybinėje sistemoje. Projektą koordinuoja VšĮ „Liuteronų diakonija“ direktorius kun. Mindaugas Kairys.

Tikslinė projekto grupė - senjorai ir neįgalieji, kurie yra namuose ir nėra linkę dalyvauti socialinėje, užimtumo veikloje. Pagrindinis dėmesys skirtas tikslinių socialinių grupių įtraukimui į „Aktion Mensch“ veiklas. Išplatinus paruoštus informacinius lankstinukus, kuriuose pateikiama trumpa bendra informacija apie projektą Aktion Mensch, taip pat informacija apie numatomas projekto veiklas, projekto veiklos pritraukė šeimas su neįgaliais vaikais ir iš aplinkinių miestų.

Antri projekto metai buvo ypatingi. Pradėjus užsiėmimus su senjorais, atsirado prašančių dalyvauti kartu su savo anūkais, todėl formuojasi ir šeimyninės grupės, kartu su neįgaliais vaikais taip pat dažnai dalyvauja visa šeima. Pirmuosius lankytojų dirbinius turėjome galimybę gruodžio m. pristatyti kalėdinėje mugėje Berlyne, Rangsdorfer Weihnachtsmarkt.

Projekto dėka, reguliariai vykdomi muzikos, dailės, judesio, keramikos užsiėmimai. Muzikos programa tapo populiariausia, ją pasirinko 9 sutrikusio intelekto jaunuoliai. Paruošta muzikinė programa buvo atlikta gruodžio mėn. dalyvių artimiesiems.

2015 metais suorganizavome dvi konferencijas:

2015 m. birželio 20 d. suorganizuota ir įgyvendinta konferencija „Bažnyčia ir socialinis darbas. Lietuvos ir Vokietijos patirtis“. Konferencija sulaukė ne tik tikinčiųjų, projekto dalyvių dėmesio, bet ir Kretingos miesto bendruomenės.

2015 metų lapkričio 14 d. suorganizuota konferencija “Žmonių, turinčių negalią integracija. Gerosios patirties pasidalinimas“.

Baigiant galima konstatuoti, kad 2015 metais daugiausia projekto veiklos buvo nukreiptos į reguliarius praktinius užsiėmimus. Tikimės, kad projektas Aktion Mensch 2016 m. bus toliau sėkmingai vystomas ir sulauks dar geresnių rezultatų.

 









VšĮ Liuteronų diakonija

Kun. Mindaugas Kairys, direktorius