Pagrindinis meniu
Grįžti

VšĮ „Liuteronų diakonijos“ trečius metus vykdomas projektas „Narkotikų ir alkoholio prevencija tarp jaunimo pasienio zonoje“ eina į pabaigą. Per šį laikotarpį Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykloje bei Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje buvo ne vieną kartą vesti seminarai moksleiviams arba pedagogams.

Šių metų gegužės 22 d. A. Mackaus gimnazijoje įvyko paskutinis mokinių ir specialistų susitikimas. Septintų ir devintų klasių mokiniai išklausė paskaitą apie žalingų įpročių įtaką jaunuolių sveikatai ir jų aplinkai. Paskaitas vedė Klaipėdos savivaldybės socialinio departamento, sveikatos skyriaus vyriausioji specialistė Ineta Pačiauskaitė. Vaikai turėjo galimybę padiskutuoti su lektore bei išsakyti savo nuomonę. Buvo kalbama, kokią įtaką šiuolaikinėje visuomenėje turi mūsų išvaizda ir kaip žmogaus išvaizda yra susijusi su kenksmingų medžiagų vartojimu. Lektorė taip pat aiškino dėl kokių priežasčių paaugliai išbando psichoaktyvias medžiagas, bei kaip tabakas ir alkoholis paveikia jų sveikatą. Buvo išskirti teigiami ir neigiami tabako, alkoholio, narkotinių medžiagų ir energetinių gėrimų aspektai.

Susitikimo metu mokiniams buvo padalintos komikso pavidalu išleistos brošiūros, skatinančios nevartoti alkoholio ir narkotikų. O A. Mackaus gimnazijos bibliotekai buvo padovanotas, šią problemą sprendžiantis, knygų rinkinys.

Tikimasi, kad projektas pasiekė savo tikslą ir moksleiviai gavo pakankamai informacijos apie visus jų tykančius pavojus, jeigu jie pradėtų vartoti ar jau vartoja jiems kenksmingas psichoaktyvias medžiagas.